Y
Yashwanth
09 Apr 20

Please Solve the problem

Replies to this post

T
Team

Let's assume 1Kg Rice = Re.1 ; Thus 80Kg = Rs.80 - (i)
1 Kg rice is offered free for every 20 kgs purchase
i.e., 80kg/20kg = 4kg
Shopkeepr bought 80kg of rice at 10% discount
i.e., 80(10/100) = 8 - (ii)
cost price = (i) - (ii) = 80-8 =72
Selling at marked price = 80+4=84
Profit percentage = ((S.P - C.P)/C.P)
100
=(12/72)*100 = 16 2/3 %

1